Många tankar har cirkulerat i huvudet efter lördagens fruktansvärt plågsamma match. I halvtid ekade ”Vi ska tillbaka” från bortasektionen på Gamla Ullevi, efter 119 minuter föll allt, som så många gånger förut de senaste åren. Det känns stundtals som att man är förenad med otur så fort man tar på sig sina gulsvarta lagsympatier.

Det finns så många som förtjänade ett avancemang. Alla supportrar som under de senaste åren har åkt till arenor, idrottsplatser och ställen man inte trodde fanns. Alla spelare som har gjort ett enormt lyft, från att i sista matchen 2016 klara sig kvar i division 1, till att 2017 falla på målsnöret i kvalet till Superettan. Men, framförallt Bengt, allas våran Bengan, som har visat ett enormt föredöme för vad supporterskap verkligen betyder och innebär.

Efter att ha smält allt detta så vill jag lyfta en handfull bra saker som faktiskt har genomsyrat hela denna säsong. För vem har sett ett lika bra Mjällby AIF de senaste åren? Vem har tidigare gått till Strandvallen med känslan av att vi näst intill är oslagbara, de senaste åren? Vem hade ens kunnat tro att vi skulle vara minuter ifrån Superettan 2018, efter förra årets säsong? Det har varit kul att följa Mjällby i år, riktigt kul faktiskt. Och jag är säker på att laget, ledarna och ledningen redan nu laddar för säsongsstarten 2018.

Och likaså gör vi. Jag vill först lyfta min enorma stolthet att vi, Sillastrybarna, tillsammans med Mjällby TIFO har representerat på samtliga matcher två år i följd. Från Oddevold till Oskarshamn i minibussar. Fantastiska följen på hundratals MAIF:are i Kristianstad och Karlskrona. Motgångssupportrar? 100%.

Nu går vi vidare. Precis som förra året, och året innan dess. Vår tid kommer, någon gång, någonstans. Fram tills dess är det bara att fortsätta vara motgångssupporter, för någon gång kommer medgången, och då kommer det kännas så fantastiskt bra.

Vi ses nästa år, på Strandvallen och på de ställen vi ännu inte vet finns.

Tills vidare,
David Berggren, ordförande Sillastrybarna